Гроздето е един от най-сладките и сочни плодове. Неговите вкусови качества са познати от векове. Неслучайно то е един от най-масово отглежданите плодове в света, тъй като се използва и за приготвянето на вина, оцети, желета, конфитюри и много други продукти.
В сезона на гроздето ще ви запознаем с някои прекрасни негови лечебни свойства. Отредете му специално място на трапезата заради тях!
Потиска алергиите
Заради противовъзпалителните си качества гроздето е полезно при алергии. То съдържа противовъзпалителното вещество кверцетин, което облекчава алергичните симптоми на раздразнение.
Потиска акнето
В гроздето се съдържа активното вещество ресвератрол. То е антиоксидантно съединение, което намалява възпалението в кожата, потиска гнойните пробиви и ефективно регулира нарушенията в мастната обмяна в кожните клетки.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.