Ухание на свежест, която напомня за зимата. Тези усещания се събуждат в нас всеки път, когато хапваме мандарини. Сочните плодове са част от нашето зимно меню.
Харесваме ги, защото са освежаващи, ароматни и могат да бъдат нашата здравословна закуска между храненията и ни осигуряват добри количества витамин А и витамини от групата В. Днес споделяме 6 добри причини да ги хапвате по-често. Повече вижте в следващите редове.
Съдържат витамин С
Мандарините съдържат важният витамин С, който осигурява редица ползи за здравето. Благодарение на антиоксидантното му действие, организмът ни се бори със свободните радикали, което намалява и риска от клетъчни увреждания.
За отслабване
Мандарините са естествен източник на фибри. Богатите на фибри храни създават чувство за ситост за по-дълъг период от време и намаляват желанието или нуждата от храна, което подпомага загубата на килограми. От друга страна, аминокиселината синефрин подпомага метаболизма и по-ефективното изгаряне на мазнините.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.