След като разгледахме общите принципи на здравословното комбиниране на храните и посочихме защо не бива да се комбинират протеини и въглехидрати в едно хранене, време е за няколко конкретни препоръки.
Ясно е, че има храни, които се разграждат и усвояват чрез близки ензимни механизми и може да се приемат едновременно, без риск от претоварване на стомаха и червата. Има обаче и такива, които е препоръчително да консумираме самостоятелно. Това ще позволи оптимално бързо усвояване на полезните им съставки. Сред тези храни са и плодовете – едни от най-полезните хранителни продукти, които обаче често консумираме по не най-здравословния и подходящ начин.
По отношение на плодовете диетолози и експерти в храненето дават 2 важни препоръки. Съблюдаването им ще ни позволи да извлечем максимална облага от тях – да се заредим с енергия и полезни вещества и да се предпазим от дискомфорт и тежест в стомаха след хранене.