В много сурови храни се крият редица полезни хранителни вещества, които е добре да приемаме без предварителна термична обработка, защото тя ги нарушава. Наред с тези храни обаче има и такива, които по никакъв повод не трябва да попадат сурови в устата ни, защото това крие много опасности за здравето и организма.
Кои са продуктите, които никога не трябва да ядем сурови?
Картофи
Повечето от вас знаят, че картофите не трябва да се ядат сурови. Консумацията на сурови картофи повишава вътрешната температура, предизвиква стомашно-чревни проблеми, нежелани кожни реакции.
Бобови зърна
Превъзходните зърна от семейство Бобови са изпълнени с полезни хранителни вещества. Бобът и сродните му обаче не трябва да се ядат сурови, защото предизвикват истински храносмилателен хаос със симптоми, подобни на отравяния с храни и други вещества.
Прясно мляко
Суровото прясно мляко, което не е преминало през пастьоризация или не е сварено, крие голям риск от заразяване с множество бактерии като ешерихия коли, стрептококи, салмонела и други.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.