Джинджифилът е суперхрана, която предлага решение за редица здравословни проблеми, особено през зимата. Настинките, кашлицата, хроничните проблеми с имунитета, храносмилателните нарушения и честите рефлукси – всички те може да се повлияят добре от джинджифила. И все пак е добре да се знае, че приемът на този кореноплоден продукт има и своите ограничения.
Оказва се, че медицинските ползи от джинджифила не са за всеки. Той може да бъде и противопоказен за хора с определени заболявания или с характерни моментни особености в здравословното си състояние.
Затова джинджифилът трябва да се избягва в няколко случая, когато вредите от него биха били по-големи от ползите.
При поднормено тегло
Джинджифилът има специфично влияние върху метаболизма. Той регулира секрецията и активността на храносмилателните ензими и помага за намаляване на апетита и редуциране на теглото. Този полезен за хората със затлъстяване ефект е негативен за тези с твърде ниско тегло, които опитват да постигнат по-здравословни килограми.