IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Страхотните ползи от костния бульон

За здраве и красота

Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Какво ще кажете за хубав костен бульон, към който може да добавите и малко зеленчуци, подправки? Звучи вкусно, но в същото време, консумацията на костен бульон има редица ползи за здравето.

Много спортисти се доверяват на тази суперхрана, за да поддържат добра форма. Защо и вие да я добавите към здравословния ви начин на живот?
 
Защита на ставите
 
Глюкозаминните добавки са известни, че спомагат за облекчаване на болката в ставите. Костният бульон съдържа високи нива на глюкозамин и други хранителни вещества, които поддържат ставите в добра форма и без болка.
 
В допълнение, хондроитин сулфатът (той се свързва с колагена и еластина за образуването на хрущяли), който се съдържа в тази суперхрана, помага и за борба с остеоартрита.
 
За млада кожа
 
Освен че е чудесен на вкус, костния бульон прави чудеса с кожата, благодарение на съдържащия се в него колаген. Колагенът е от съществено значение не само за здравето на костите и ставите, но и улеснява образуването на еластин и други полезни хранителни вещества, които поддържат кожата по-дълго време млада и гладка.
 
Според специалисти, хора, които добавят към диетата си колаген страдат по-малко от целулит, тъй като целулитът се формира поради липса на съединителни тъкани, увеличаването на абсорбцията на колаген, спомага за повишаване на здравината на кожата, като същевременно улеснява топенето на излишните мазнини.
 
По-добро функциониране на имунната система
 
Една от основните ползи за здравето от консумацията на костен бульон е неговата роля в подобряване на храносмилането. Доброто храносмилане е от съществено значение за функцията на имунната система.
Още по темата четете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Здраве
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата