Хиалуроновата киселина е въглехидрат, който човешките тела и телата на някои животни синтезират естествено.
Най-често свързваме тази киселина с младостта и красотата на кожата, но тя играе важна роля за здравето на костите, венците, очите.
С напредването на възрастта тялото произвежда все по-малко от нея. Освен чрез хранителни добавки, козметика и козметични процедури, можем да си я набавим консумирайки определени храни.
Някои от тях я съдържат естествено, докато други насърчават синтеза ѝ. Кои са, вижте в следващите редове.
Кафяв ориз и бобови растения
Ако искате да бъдете в добра форма и с красива кожа, направете ги част от вашето хранене. Кафявият ориз съдържа магнезий и цинк. Недостигът на цинк може да окаже влияние върху синтеза на хиалуронова киселина.
Костен бульон
Костният бульон е един от най-добрите източници на хиалуронова киселина.
Костите са склонни да отнемат различни съединения от останалата част от тялото. За съжаление, костният бульон е често пренебрегван, а не бива. Добавяйки малко зеленчуци към него се получава чудесна супа. Също така, добавяйки го към менюто си, спомага за синтеза на колаген и за подобряване на общото здраве. Повече за ползите от неговата консумация може да прочетете тук.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.