Подправките са част от нашата кухня. Те имат невероятен вкус, а в правилната комбинация, правят ястията ни не само много по-вкусни, но и още по-полезни. Ако в кухненския ви шкаф има куркума и черен пипер, помислете да ги комбинирате по-често заедно, когато готвите.
Тази ароматна комбинация спомага за подобряване на метаболизма, намалява риска от развитието на ракови клетки, както и за:
Намаляване на възпалението
Експерти смятат, че хроничното възпаление на ниско ниво е основната причина за почти всяко хронично заболяване, включително артрит, сърдечни заболявания, проблеми с червата, болестта на Алцхаймер, рак и други. Консумацията на куркума с черен пипер е изключително мощен противовъзпалителен агент, който засилва защитните функции на организма.
Полезни за здравето на мозъка
Куркуминът е активно вещество, което се съдържа в куркумата и когато се приема в комбинация с черен пипер, може да намали риска от състояние като деменция, болестта на Алцхаймер. Мощните антиоксиданти, предпазват мозъчните клетки от увреждането на свободните радикали, както и подобряват паметта чрез засилване на притока на кръв към мозъка.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.