Храната, която консумираме ежедневно на работното си място, е богата на сол и бързи въглехидрати и бедна на полезни вещества, констатира мащабно американско проучване. Това показва липсата на достъп до здравословна храна на работните места, както и политика на компаниите да осигуряват възможност за поддържане на здравословни хранителни навици сред служителите, коментират изследователите от Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ.
Изследването е първо по рода си в Щатите с такъв мащаб и данните от него са представени на годишна конференция на Американското дружество по хранене в Бостън, която приключи на 12 юни.
За целта изследователският екип анализира храненето на 5222 служители, като фокусът на въпросите им бил насочен към вида продукти и напитки, които те си закупуват от търговските обекти, бюфети и ресторанти на работното място, включително и предлаганата им безплатно от работодателите. Изследователите правят нещо повече – те лично на място се докосват до предлаганите във фирмите продукти.