IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Направиха оптимизиран сладолед

Италиански изследователи от Институт по аграрна химия измислиха сладолед, от който не се пълнее

Направиха оптимизиран сладолед

Необузданата страст по сладоледа, водеща до натрупване на излишни килограми, вече няма да плаши италианците. Изследователи от Института по аграрна химия към Университета в град Пиаченца измислиха сладолед, от който не се пълнее, съобщи вестник "Месаджеро“.

Продуктите, използвани за направата му, са пак същите - мляко, яйца и захар, но са в различно съотношение. Според изследователите перфектната пропорция в сладоледа е 30% мазнини, 15% протеини и 55% въглехидрати.

В този си вид сладоледът може да бъде консумиран всеки ден без никакви притеснения.

Според Атилио дел Ре, професор по биохимия в Университета на Пиаченца, до тази пропорция е било достигнато след математически изчисления и след прилагането на теорията за оптимизацията.

„Тя ни помогна да предвидим и изчислим правилното съотношение между различните елементи. Този вид сладолед може да бъде основна част от средиземноморската диета, за разлика от традиционния, който е беден на протеини и богат на мазнини и захари“, каза Дел Ре. Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Здраве
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата