Червеното месо на грил, барбекюто и липсата на зеленчуци и плодове в хранителния режим увеличават риска от рак на стомаха.
Само през м.г. от болестта в Италия са се разболели 13 хиляди души, а 8 хиляди са починали, съобщи Пронто София.
Д-р Еваристо Майело, директор на онкохематологията в болницата във Фоджа заявява, че първото условие за избягването на рака е следването на правилен хранителен режим.
Той включва консумирането на голямо количество зеленчуци и плодове, ограничаване на пакетираните и консервираните продукти, на алкохола и на цигарите.
Ако пък се яде месо на грил, за предпочитане е да не е много опечено.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Загорелите пържолки били вредни
Италиански лекари предупреждават, че добре опеченото месо на грил, причинява рак на стомаха
26.09.2007 | 10:17 ч. Обновена: 03.01.2025 | 20:09 ч.
Новини
-
Китай прави повече автомобили, отколкото има нужда
-
Пълнолуние през януари - как ще се отрази на зодията ви
-
Херцогът и херцогинята на Съсекс приютяват пострадали от пожарите в Лос Анджелис
-
СО затваря пътищата към Витоша за почистване от сняг
-
Безпилотните оръжия на Украйна трансформират войната
-
Какво ви очаква през 2025 според китайския ви зодиакален знак
-
Нахлуването на Тръмп в Гренландия ще бъде "най-кратката война в света"
-
Войната в Украйна не може да приключи с руски Крим
-
200 души се събраха през Спешния център в Сливен заради случай на починал човек
-
Лили разпродаде билетите по 1000 лева за концерта в Народния
-
САЩ не могат да си позволят да подарят лесна победа на Русия в Украйна
-
Войната в Украйна не може да приключи с руски Крим
-
Нахлуването на Тръмп в Гренландия ще бъде "най-кратката война в света"
-
Соня Васи от Калифорния: Слънцето е оранжево, гори, гори, небето гори
-
"Тук ми е мястото" – сириец избра България пред Германия
Здраве
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата