IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Загорелите пържолки били вредни

Италиански лекари предупреждават, че добре опеченото месо на грил, причинява рак на стомаха

Загорелите пържолки били вредни

Червеното месо на грил, барбекюто и липсата на зеленчуци и плодове в хранителния режим увеличават риска от рак на стомаха.

Само през м.г. от болестта  в Италия са се разболели 13 хиляди души, а 8 хиляди са починали, съобщи Пронто София.

Д-р Еваристо Майело, директор на онкохематологията в болницата във Фоджа заявява, че първото условие за избягването на рака е следването на правилен хранителен режим.

Той включва консумирането на голямо количество зеленчуци и плодове, ограничаване на пакетираните и консервираните продукти, на алкохола и на цигарите.

Ако пък се яде месо на грил, за предпочитане е да не е много опечено.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Здраве
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата