Те са суперхрана, намаляват риска от настинки, защото ни осигуряват цинк, който повишава имунитета ни, но и помагат косата ни да бъде по-здрава и лъскава. Ядките кашу – вкусни, подходящи за приготвянето на здравословни десерти, домашно песто, смутита.
Вижте кои 6 неща се случват в тялото ви, когато ги консумирате всеки ден.
Кожата става по-сияйна и красива
Кашуто е здравословен източник на мед, витамин Е и антиоксиданти, които са от съществено значение за здравето и красотата на кожата. Благодарение на антиоксидантите се намаляват признаците на стареене, а медта, заедно с други ензими и витамин Е, спомагат за синтеза на колагена. Колагенът поддържа кожата по-стегната и гладка.
По-здрави кости
Около 30 грама кашу, може да ви осигури около 30% от препоръчителния дневен прием на мед и около 20% магнезий. Медта е важна за повишаване силата на костите, участва в изграждането и поддържането на съединителна тъкан. От друга страна, магнезият помага на тялото да абсорбира калция и намалява риска от развитие на остеопороза.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.