Той има пикантен вкус и обичаме да го добавяме към нашите рецепти пресен настърган или сушен. Джинджифилът – онази ароматна подправка, за която знаем, че е полезна за имунитета ни, затова винаги, когато се почувстваме неразположени, си приготвяме чай от джинджифил. Но той, оказва се, е много повече от това да добавя вкус на храните и напитките ни.
Вижте 23 причини да го наричаме суперхрана и как ни прави по-здрави.
- Има антимикробни свойства.
- Съдържа противовъзпалителни агенти.
- Помага за отхрачването при упорита кашлица.
- Облекчава болките в гърлото.
- Смути съставки за силна имунна система
- Подпомага възстановяването при вирусни инфекции и настинка.
- Намалява риска от развитието на рак.
- Подобрява кръвообращението.
- Намалява риска от сърдечни пристъпи.
- Има естествени свойства за разреждане на кръвта.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.