Годжи бери е суперплод, популярен в традиционната китайска медицина. Обикновено го добавяме към смутитата си, овесената каша, суровите здравословни бонбони, които си приготвяме. Но чаят от годжи бери също е чудесен за консумация, а и има и редица ползи за здравето и красотата ни. Вижте 10 причини да го пиете по-често.
Ще си осигурите антиоксиданти, витамини и минерали – Малките плодове годжи бери са специални, защото съдържат изобилие от антиоксиданти. В суперплодовете има каротеноиди, флавоноиди, полифеноли, витамини А, В, С, Е, тиамин, рибофлавин и ниацин. Консумацията на чай от годжи бери осигурява на организма и минерали, включително цинк, желязо, мед, калций и фосфор. Захарите, съдържащи се в горските плодове, са дълговерижни молекули, които са основен източник на хранителни фибри, което ги прави сложен въглехидрат.
Повече протеини и аминокиселини – Още една полза за здравето от консумацията на чай от годжи бери е, че съдържа аминокиселини, които имат няколко ползи за здравето, включително противогъбични, антибактериални и противовъзпалителни свойства.
Повече енергия – Ако страдате от безсъние, липса на енергия, чувствате се по-често тревожни, добавете към менюто си чай от годжи бери.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.