IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Учени от САЩ: Червени люти чушки ни пазят от рак

Проучването е на Американската асоциация по сърце

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Консумацията на червени люти чушки намалява смъртността от рак и сърдечно-съдови заболявания. Това сочи проучване, представено на Американската асоциация по сърце, пише ScienceDaily, цитирано от в. Монитор.
 
Американските лекари са стигнали до това заключение след сравняване на данни за храненето и здравето на 570 хиляди жители на САЩ, Италия, Иран и Китай.
 
Любителите на лютия червен пипер има по-малка вероятност от 26% да починат от сърдечно-съдови заболявания, както и с 23% по-малко да починат от рак. Смъртността им е била с 25% по-ниска от тази на хората, които избягват консумацията на люти чушки.
 
Кардиологът Бо Сю от Института за сърце в Кливланд, който е ръководител на проучването, отбеляза, че използваните данни не показват количеството или вида лют червен пипер, който има подобно въздействие върху здравето. Той признава, че нерегистрираните фактори са могли да повлияят на резултатите.
 
 
 
 
 
 
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Здраве
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата