Джинджифилът е една от храните, считани за суперхрани. Той е изключително полезен в много отношения, заради което някои хора го включват ежедневно в храненето си. Присъства в кухнята на много народи още от древността. Популярен е с полезните си свойства в облекчаване на стомашни болки, гадене, повръщане, стимулира имунната система, подобрява дихателната функция, ускорява процесите на оздравяване при вирусни инфекции и настинки.
Джинджифилът е изпълнен с антиоксиданти и активни вещества, които имат изразен противовъзпалителен характер и могат да облекчат менструални болки, стомашни болки. Джинджифилът има множество употреби. Той може да се консумира суров, като отвара или чай, като подправка и добавка към ястия, сосове, печива.
Какво може да се случи в тялото обаче, ако консумирате ежедневно джинджифил? Ето някои положителни и отрицателни ефекти от иначе полезната подправка.
Ще получавате изобилие от антиоксиданти редовно
Антиоксидантите са активни съединения, които се борят с възпаленията и оксидативния стрес в организма. Те противодействат на процесите, предизвикващи преждевременно стареене и увреждане на клетките под натиска на свободните радикали.
Киселините в стомаха ви може да се успокоят
Според healthline.com, джинджифилът има свойството да допринася в борбата с киселинния рефлукс. Ако консумирате джинджифил под някаква форма всеки ден, това може да намали симптомите на киселини, свързани с раздразнение след хранене, горчив вкус в устата и пареща болка в гърдите.
Болките в тялото може да намалеят
Ако страдате от хронично заболяване, свързано с постоянни болки в тялото, скелета, мускулите или меките тъкани, активните вещества и антиоксидантите в джинджифила могат да подпомогнат овладяването на тези болки и потискането им.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.