С настъпването на пролетта нашето ежедневно меню постепенно се променя. Консумираме по-леки храни, както и такива, които ни помагат да прочистим тялото от излишните течности и токсините. Кои храни са подходящи за пролетен детокс? Такива са тези, които съдържат полезни фибри, спадат към групата на алкалните храни, съдържат повече вода, които са богати на противовъзпалителни съединения.
Примери за такива храни са чесън, лук, артишок, ананас, аспержи. Вижте още 10 храни, които може да добавите към вашето пролетно детоксикиращо меню.
1. Спанак – той е богат на противоракови и противовъзпалителни антиоксиданти. Също така съдържа омега – 3 мастни киселини, алкализира тялото. Богат е и на витамин К, калций и магнезий, които спомагат за поддържането на здрави кости.
2. Лимони – Те са чудесни за детоксикация на организма през всеки сезон, благодарение на антиоксиданта витамин С, който се съдържа в тях. Лимоните спадат към групата на алкалните храни.
3. Репички – консумацията им подпомага процеса на детоксикация на организма. Също така ни осигуряват сяра, фибри, витамин С. Тук може да видите как да почистите плодовете и зеленчуците от пестициди.
4. Грах – грахът е част от нашите ястия, салати. Той е един от най-вкусните и полезни зеленчуци, които ни осигуряват антиоксиданти, включително флавоноиди, каротеноиди, фенолни киселини и полифеноли. Има малко калории и мазнини.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.