IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

6 ползи от консумацията на бадемово мляко

Не съдържа лактоза

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ядковите млека стават все по-популярни и предпочитани от хората, които не консумират по някаква здравословна причина животинско прясно мляко, искат да отслабват или просто да добавят още повече вкус към здравословното си меню. С чудесен вкус, което лесно може да се намери в супермаркетите или сами да си приготвим е бадемовото мляко. Рецепта как да си приготвите сами такова мляко вижте тук, а в следващите редове споделяме 6 добри причини да го направите част от вашето меню.

Помага при регулиране на теглото

В една чаша бадемово мляко се съдържат приблизително 60 калории, за разлика от 146 калории в пълномасленото краве мляко. Разбира се, добре е да избираме ядково мляко, в което няма захар. Бадемовото мляко е чудесно за смутита, добавяне към кафе, десерти, овесена каша и може да ни помогне в борбата с излишните килограми.

За здраво сърце

Във вкусното бадемово мляко няма холестерол или наситени мазнини. Освен това е с ниско съдържание на натрий и високо съдържание на здравословни мазнини, сред които омега мастни киселини, полезни за сърцето. Бадемовото мляко не води до покачване на кръвното налягане или поне на този етап няма такива данни.

За здрави кости

Въпреки че има по-малко калций в сравнение с животинското мляко, бадемовото все пак ни осигурява някакви количества витамин D и калций. Смята се, че консумацията му може да намали риска от артрит и остеопороза. Двата хранителни елемента са важни не само за костите, но и за зъбите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Здраве
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата