Билките съдържат активни вещества, антиоксиданти, феноли, които имат невероятни свойства за здравето. Те се борят и с процесите, предизвикващи рак в клетките, намалявайки риска от възникването и разпространението му.
Подправки, които намаляват риска от рак
Някои билки имат особено изразено действие в тази посока. Ако искате да намалите риска от рак, можете да включите природните средства, които могат да са от изключителна полза за цялостното ви здраве.
Кои са най-мощните билки против рак?
Глухарче
Глухарчето е много полезно в превенцията на рак. То притежава активни съединения, намаляващи риска от възникването и разпространението му. Според учени, цитирани от healthdigest.com, активните вещества в глухарчето имат свойството да потиснат развитието на злокачествени изменения в клетките.
Риган
Риганът е чудесна подправка и билка, която има не само прекрасен вкус, но и множество полезни свойства. Едно от най-важните сред тях е потискането на раковите образувания. Това прави ригана много полезен в превенцията на рак.
Не само пречи на образуването на ракови клетки, но и на разрастването и разпространението им в съседни тъкани.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.