Яденето всеки ден на 6-7 г натурален шоколад или половин шоколад на седмица е идеално средство за осигуряването на защита срещу сърдечносъдовите заболявания, включително и от инфаркт.
Откритието е дело на европейски изследователи, които подложили 20 000 жители на италианската област Молизе на шоколадовата диета.
Изследователите открили, че повишеното ниво на антиоксидантите от какаовото семе оказва противовъзпалителен ефект, пише рrontosofia.
Хората, които са консумирали редовно натурален шоколад в умерено количество, са имали по-ниски стойности на протеин, което означава, че техните възпалителни процеси са много по-малко.
Според експертите е достатъчно по едно квадратче черен шоколад 2-3 пъти седмично, за да се постигне желаният ефект, а не е необходимо преяждане с шоколад.
В противен случай ефектът може да се превърне в дефект.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.