IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

4 алтернативи на прясното мляко

Бадемовото мляко може да се използва сурово и за готвене

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Прясното животинско мляко е продукт, който не всеки може да консумира. Някои хора страдат от лактозна непоносимост, което налага консумацията на алтернативни продукти от растителен произход. Други хора предпочитат да следват веган диета, която изключва животинските продукти.

Каквато и да е причината да предпочитате да не консумирате прясно животинско мляко, вижте кои са някои от най-здравословните му алтернативи.

Кокосово мляко

Кокосовото мляко е много полезен продукт, който до голяма степен се доближава текстурно и вкусово към традиционното прясно мляко. То обаче е с по-високо съдържание на мазнини, което налага да се съобразявате с общия калориен прием, така че да не натоварите организма с излишни калории.

Кокосовото мляко може да се използва както в прясно състояние, така и за готвене, тъй като термичната обработка не нарушава вкусовите и хранителните му качества.

Бадемово мляко

Бадемовото мляко е изключително полезно. То е по-бедно на протеини, но е богато на полезни мазнини и фибри. Има невероятни вкусови и хранителни качества, като е чудесен заместител на прясното мляко.

Бадемовото мляко може да се използва сурово и за готвене, тъй като термичната обработка не нарушава структурата му. Богато е на витамин Е, който е мощен антиоксидант, имащ свойството да потиска възпаленията и да намалява риска от рак.

Бадемовото мляко е много богато на омега-3 мастни киселини, което е един прекрасен начин да подобрите функциите на сърдечносъдовата, храносмилателната, нервната системи.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Здраве
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата