Болката може да се появи по всякакви причини и навсякъде по тялото. Преди обаче да прибегнете към болкоуспокояващи лекарства, вижте как можете да помогнете на тялото си да се справи с болката с помощта на най-естественото нещо – храната.
Някои храни имат невероятен болкоуспокояващ ефект благодарение на веществата в състава си. Те могат да успокоят болка, спазми, крампи, неразположения в различни тъкани.
Ето защо ефектът им е толкова полезен – те не само помагат да потиснете болката, но и да подхраните организма си с прекрасни хранителни вещества.
Кои са храните, които имат болкоуспокояващ ефект?
Джинджифил
Неслучайно поставяме джинджифила на първо място. Той е първенец по този показател, защото притежава невероятни болкоуспокояващи хранителни вещества.
Джинджифилът не само потиска болката, но и намалява възпаленията навсякъде в тялото, подпомага справянето с всякакви храносмилателни проблеми, като гадене, повръщане, киселини, болки.
Сьомга
Сьомгата е една от най-полезните риби. Благодарение на омега-3 мастните киселини в състава си, сьомгата има свойството да потиска възпаленията и болката.
Освен омега-3 в сьомгата се съдържат още витамин С, манган и тиамин, които също имат противовъзпалителен ефект и намаляват болката.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.