Зехтинът е известен със здравословните си ползи. Той е богат на омега-3 мастни киселини, които са много полезни за сърдечносъдовата система, метаболизма, храносмилането, костите, нервната система, мозъка, намаляват холестерола, контролират кръвната захар.
Лютите чушки също имат невероятни ползи за здравето заради наличието на капсаицин в състава си – мощен антиоксидант, който има силен противовъзпалителен ефект, влияещ на много нива в организма, включително деленето на клетките, намаляване на възпаленията в тъканите, подобряване на метаболизма, сърдечносъдовата функция, намаляване риска от диабет и много други.
А какво би станало, ако комбинирате тези два прекрасни природни продукта в едно и ги използвате едновременно? Здравето и организмът ви ще са ви двойно по-благодарни, защото ще съчетаете тези два продукта с техните невероятно мощни свойства и ще ги подарите на организма си.
За да си направите зехтин с люти чушки е достатъчно просто да потопите няколко от тях в бутилката ви със зехтин. Оставете ги за няколко дни да смесят веществата си и да се наситят взаимно с всички прекрасни елементи, които съдържат, а след това ги използвайте в кухнята си.
Защо зехтинът с люти чушки е толкова полезен за здравето?
Лютите чушки съдържат капсаицин, а той е антиоксидант с много силно противовъзпалително въздействие. Капсаицинът има свойството да се бори с възпаленията, да намалява риска от ракови и хронични заболявания, като цяло забавя стареенето на клетките в организма.
Зехтинът е предимно наситен с мононенаситени мастни киселини, които имат много положително влияние върху сърдечносъдовата, нервната, имунната системи. Той намалява холестерола, балансира кръвното налягане, кръвната захар, има детоксикиращ ефект и е прекрасен за подобряване на метаболитните процеси.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.