IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

6 причини да хапваме по-често карфиол

Детокс на черния дроб и тялото

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Карфиолът е един от подценяваните зеленчуци, а това е огромна грешка. Той е изключително полезен заради фантастичното си наличие на хранителни вещества. Включването на карфиол редовно в храненето може да ви спести много калории, което е от голямо значение за фигурата ви. Но здравословните ползи от карфиола не приключват дотук.

Вижте защо карфиолът е толкова полезен:

Изобилства от фибри

Фибрите са много важни за редица функции в организма. Те балансират кръвната захар, холестерола, кръвното налягане, подобряват чревната и имунната функции, спомагат за секрецията на ензими, ускоряват метаболизма и подхранват полезните бактерии в червата и тялото.

Изобилие от витамини

Карфиолът е превъзходен източник на богата палитра от витамини. Сред тях са витамините от група В, витамин С, витамин К, който е от изключителна важност за кръвосъсирването и костите. Витамин С е мощен антиоксидант, имащ значение за функциите на имунната система, деленето на клетките, превенцията на дегенерации. Витамините от група В играят съществена роля предимно в процесите на нервната система.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Здраве
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата