Ако обичате китайската кухня вероятно сте опитвали ястия с бамбукови кълнове. Те са широко разпространени в азиатския начин на хранене и присъстват в редица гозби с месо и зеленчуци. Не само, че придават страхотен вкус на ястията, но бамбуковите кълнове притежават фантастични качества и свойства, които влияят положително на здравословното състояние и желанието да отслабнем.
Кои са многобройните ползи за здравето от бамбуковите кълнове?
Съдействат за топене на мазнините
Бамбуковите кълнове са много богати на фибри и същевременно бедни на калории. Можете да си хапвате на воля от тях без угризения, защото няма да натоварят общия ви калориен прием. Фибрите и сложните въглехидрати в тях подпомагат топенето на мазнините и правят отслабването по-лесно. Освен това засищат за дълго.
Намаляват риска от рак
Една от най-съществените ползи от бамбуковите кълнове е способността им да потискат образуването и деленето на ракови клетки. Те съдържат множество антиоксиданти и активни вещества, които имат противовъзпалителен и противораков ефект. Свързват се със свободните радикали и потискат влиянието им върху тъканите.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.