Продукти:
- 1 кг размразени и почистени средно големи скариди, около 40-50 броя
- 1 чаена лъжичка сладък червен пипер
- ½ ч.л. сушен босилек
- ½ ч.л. сушена мащерка
- ½ ч.л. сушен риган
- сол и черен пипер на вкус
- листа магданоз – наситнени – на вкус
- 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 2 стрити скилидки чесън
- сокът на 1 лимон
Приготвяне:
- Подсушете скаридите с кухненска хартия и ги сложете в голяма купа.
- Добавете подправките.
- Поръсете 2 супени лъжици зехтин екстра върджин върху сместа и хубаво разбъркайте всичко. Загрейте тиган с 1 супена лъжица зехтин екстра върджин на средно висока температура.
- Добавете овкусените скариди.
- Гответе, като разбърквате от време на време, докато скаридите станат непрозрачни и розови Около 2 до 4 минути, в зависимост от размера на скаридите.
- Когато скаридите са готови, махнете тигана от котлона.
- Добавете лимоновия сок и сервирайте.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.