Подпухването на лицето и особено в зоната около очите е последното нещо, което искаме да ни се случи. Но вследствие от възрастта и начина на живот, това се случва и то не рядко. И все пак, има храни, които засилват подпухването и можем да ги избягваме или поне да ги намалим като консумация. Ето някои от тях.
Захар
Захарта е една от най-възпалителните храни. Редовната ѝ консумация причинява възпаления в цялото тяло, като подпухването на околоочния контур се забелязва повече, защото там кожата е най-тънка. Изкуствените подсладители също могат да причинят това неразположение.
Соев сос
Той може да причини подпухване на лицето, тъй като в него се съдържа доста сол, има и глутен.
Млечни продукти
Колкото и да обичате сирене, кашкавал и всякакви млечни изделия, добре е да знаете, че те могат да предизвикат подпухване в областта на лицето и околоочния контур. Ако имате склонност към лесно подпухване, добре е да внимавате с консумацията на млечни храни.
В тях се съдържа лактоза, която не всеки организъм усвоява с лекота и това може да доведе до реакции като подуване и подпухване.
Източник: 7 храни, от които подпухваме
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.