До Една забележка към 4 Всъщност не сте прав. :) Изрично са споменали солницата на масата, т.е. добавянето на сол към вече достатъчно посолени храни. Нуждата от натрий се покрива само от солта в хляба. А приемаме сол чрез още храни. Силно преработените храни съдържат толкова много вредни съставки, че солта даже можем да им я простим. :) Но не е вярно, че ако не ядем вредни храни, не можем да прекалим със солта. Точно, заради добавянето на сол.
отговорСигнализирай
4
Трифон преди 1 месец
90
То сол и захар има навсякъде, така ме да изключиш от менюто най сладките и най солени храни има смисъл. Едно е в бисквитите захарта да е 14гр на 100, друго е да е 30 на 100гр. Четете етикета, мишлето е право
отговорСигнализирай
3
Анонимен преди 1 месец
60
Веганката да пита някой гастроентеролог за усвояването на някои недостатъчно преработени храни. Също и в инфекциозното могат да дадат добър съвет.
отговорСигнализирай
2
Една забележка към преди 1 месец
70
триковете за здраве. Не яжте силно преработени храни и намалете солта не са съвместими. Защо ли? - веднага обяснявам - повечето преработени храни съдържат сол, понеже тя е най-стария консервант познат на човечеството. Ако спрем преработените храни, това значи, че автоматично сме намалили приема на сол, но има уловка. Солта е важен елемент ("електролит" по модерно му) от нея не бива да се лишаваме напълно. Според различни източници дневния прием на сол е около 5 грама от които 2 грама са натрий.
отговорСигнализирай
1
Анонимен преди 1 месец
142
Прекопавайте по половин декар с мотиката и ще сте здрави. Първо е кардио, второ фитнес за ръцете, трето 100% гаранция, че толкова ще сте изморени, че и дума не може да става за депресии.
отговорСигнализирай
преди 1 месец
преди 1 месец
преди 1 месец
преди 1 месец
преди 1 месец