Обичате ли джинджифил? Пикантен, ароматен, той е чудесна добавка към смутита, фрешове, супи, сосове, ястия, за приготвяне на чай. Както много други подправки, така и той има редица здравословни ползи. Бихме могли да закупим корен джинджифил, но ако не ни се отделя време, за да го белим, нарязваме и стържем, спокойно можем да го заменим с джинджифил на прах.
За какво е полезен той?
1. Помага за успокояване на стомаха
Една от най-добрите подправки за успокояване на стомаха и намаляване на гаденето е джинджифилът. Смята се, че консумацията му допринася и за подобряване на неразположения като подуване на корема и газове, стомашни спазми. Със своите антиоксиданти и противовъзпалителни свойства джинджифилът може да помогне за облекчаване на стомашни болки, менструални болки и да насърчи храносмилателния баланс.
2. За подобряване на имунитета
Джинджифилът има антибактериално и антивирусно действие, затова може да помогне в борбата с настинките и грипа, сочат изследвания. Консумирането на джинджифил на прах може да помогне за успокояване на болното гърло чрез намаляване на възпалението. Също така, консумацията му допринася и за повишаване на защитните сили на организма.
3. Намалява болките в ставите
Джинджифилът на прах може да помогне за намаляване на възпалението в тялото, тъй като има противовъзпалителни, антиоксидантни и антибактериални свойства, които могат да подобрят състоянието при болки в ставите. Въпреки това, консумацията на подправката трябва да е умерена и тя не замества терапията назначена от лекар, отбелязват специалисти.
Източник: Джинджифил на прах – за какво е полезен?
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.