Вероятно няма човек в България, който да не е чувал за лечителя Петър Димков. Неговите препоръки са записани в редица книги за добро физическо и психическо здраве.
Храненето е в основата на това да бъдем здрави. Лечителят препоръчва в менюто ни да включим полезни храни като нахут, моркови, ряпа, кромид лук, ориз, малини, ябълки, пъпеш, орехи, картофи, кисело зеле, кисело мляко, сирене, магданоз, ряпа.
В следващите редове споделяме препоръки за още няколко полезни храни според Петър Димков, част от книгата му „Природолечение и природосъобразен живот“.
Вишни – Консумацията им помага за подобряване на храносмилането и изхождането.
Праз лук – Богат е на витамини В, С, малко етерични масла и особено слизесто вещество. Според Петър Димков, именно на това вещество се дължи слабителното действие на праза. Празът се препоръчва при някои хронични чревни заболявания, запек, при някои бъбречни и белодробни заболявания.
Пресни краставици и кисели краставички – За киселите краставички се отбелязва, че са по-лесносмилаеми от другите туршии. Важно е както пресните краставици, така и киселите, да се консумират с други храни, например в таратор. Пресните краставици помагат за регулиране на храносмилането.
Източник: Лечителят Петър Димков препоръчва тези храни за добро здраве
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.