Жените които консумират орехи може да намалят риска от рак на гърдата. Това твърдят учени от университета Маршал в Западна Вирджиния в САЩ.
Учените открили, че лабораторните мишки( генетично променени така че до петия месец в 100 от случаите заболяват от рак на гърдата) не се разболяват или пък болестта се явява в по-блага форма в случай че всеки ден консумират количеството, което при храненето в хората отговаря на шепа орехи.
Специалистите обясняват това с факта, че орехите имат повече съставки, за които поотделно е доказано, че забавят развитието на рака.
Изследването още веднъж доказва, че мастните киселини омега 3 влияят благоприятно на здравето и действат превантивно срещу сърдечните болести и намаляват риска от ракови заболявания.
На този етап учените не са сигурни дали мастните киселини Омега 3 от орехите и тези от зелените листа на зеленчуците действат еднакво на здравето.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.