Какво да сложим на трапезата в навечерието на Коледа и Нова година може да научим от новия сборник, който излиза у нас.
От книгата ще научим и кои са празниците, които трябва да почетем, какви са традициите, които трябва да спазим.
„Коледа и Нова година по български” е дело на небезизвестната авторка Лилия Старева, която има богат опит с българските ритуали, традиции и обичаи.
Книгата е разделена на две части – първата описва отделните християнски празници, а втората съдържа традиционни български рецепти за празничната трапеза.
В първата половина ще открием всичко за празниците от 4 декември (Варвара) до 20 януари (Петльовден) – кои са светците, чиито празници честваме, какво представлява самия празник, какви са ритуалите, какви са забраните, гаданията и предсказанията, какви са обредните храни, вещи и символи.
Втората половина на книгата, пък ще разкрие как да приготвим някои от традиционните български ястия като хляб, качамак, рибник, сарми, зелник и много други.
Цялото издание е богато илюстровано със снимки, които обрисуват нашия бит и култура.