Продукти:
1 супена лъжичка олио
1 яйце
250 г краве сирене
1 връзка праз лук
1/2 връзка копър
1 пакет фини кори за баница
Приготвяне:
Нарежете праз лука на ситно. Задушете го в дълбок съд, за да се задуши. Разбърквайте непрекъснато, докато пусне вода. След това свалете от огъня и изчакайте да се охлади. Към него прибавете сиренето, предварително натрошено. Чукнете и яйцето вътре и разбъркайте.
Накрая добавете и ситно нарязания копър.Вземете един-два листа от корите. Разстелете и поръсете с малко от мазнината. След това намажете с получената плънка и навийте на руло. Направете това с всички кори. Подредете ги в предварително намазнена тавичка във формата на охлюв.
Печете в загрята на 200 градуса фурна за около половин час.
Още рецепти за баници може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg