Продукти:
4-5 печурки
1 кг кайма
1 глава лук
щипка чубрица
черен пипер на вкус
сол на вкус
1 яйце
500 г зеленчуков микс
1 ч. ч. ориз
соев сос на вкус
Приготвяне:
Половината от гъбите се нарязват на ситно и се смесват с каймата, нарязания лук, черния пипер, чубрицата и яйцето. Омесва се хубаво и се оформят кюфтета.
Зеленчуковият микс и измитият ориз се изсипват в глинен гювеч, отгоре се нареждат кюфтетата така, че да покриват канапето от ориз и зеленчуци плътно.
Останалите гъби се нарязват на пластинки по дължина заедно с пънчето и се поставят върху кюфтетата. Поливат се с малко соев сос. Налива се малко вода и се пече до готовност.
Още апетитни рецепти може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.