През настоящия сезон вкусът на някои зеленчуци просто е по-добър, твърди Тара О'Брайди – автор на книгата My Favorite Recipes for Any and Every Day.
Според нея месец ноември е чудесен за зеленчуците от семейство зелеви, особено за брюкселското зеле. То става особено вкусно, тъй като ниските температури "смекчават" характерната му горчивина. Вкусни са и други зеленчуци като зеле и къдраво зеле.
Препоръчително е да се подбират такива зеленчуци, които са с ярки цветове. Зелето и брюкселското зеле трябва да се усещат тежки за размера си.
Определено се намираме в сезона и на коренните зеленчуци – трябва да се запасим с моркови, пащърнак, ряпа, целина. При измръзване те превръщат съдържащото се в тях нишесте в захар. Тях можем да добавим в супата или да изпечем до златисто и да консумираме, пояснява О'Брайди.