Продукти:
4 големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
1 супена лъжица масло
1 глава кромид лук
¼ чаша настърган кашкавал
сол и черен пипер на вкус
5 моркова, ситно настъргани
1 супена лъжица олио
500 г говеждо месо
2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица кетчуп
¾ чаша говежди бульон
Приготвяне:
Кипнете голяма тенджера с вода. Сложете картофите да се сварят, докато омекнат за около 15 минути. Изцедете картофите и ги пюрирайте. Смесете маслото с ¼ настърган кашкавал. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Сложете в хладилник.
В друга тенджера кипнете подсолена вода. Сварете морковите в нея за 15 минути. Отново изцедете водата и оставете настрана. Междувременно загрейте фурната на 190-200 градуса.
Загрейте олиото в голям тиган. Запържете лука в него. След това добавете и говеждото месо в мазнината. Запържете го от всички страни, докато покафенее. Излейте излишната мазнина, след това запържете и брашното в тигана. След него кетчупа и разтворения бульон. Нека месото да заври, намалете огъня и оставете да покъкри за 5 минути на слаба температура.
Разстелете месото на дъното на тавичка за печене. След това покрийте с варените моркови, а накрая с картофеното пюре. Поръсете с остатъка от кашкавала и печете за 20 минути в загрята фурна.