Продукти:
1 печена червена чушка
200 г брашно и 1 супена лъжица брашно за поръсване
половин пакетче суха мая
4 яйца
200 мл прясно мляко
1 консерва риба тон в зехтин (185 г)
1 малка консерва с филе от аншоа в зехтин
10 г масло
черен пипер
Приготвяне:
Филето от аншоа се нарязва на ситно, както и опечената и изчистена чушка.
Брашното се смесва с маята и яйцата. Постепенно се прибавя млякото, което е леко затоплено. Прибавят се парченцата риба тон, аншоа и чушка. Поръсва се с черен пипер.
Сместа се изсипва във форма за кекс, намазана с масло и поръсена с брашно. Поставя се в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече 45 минути.