Продукти:
2 чаени чаши брашно
щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
1 чаена лъжичка нескафе
1/2 ч.л. канела на прах
1/4 ч.л. индийско орехче на прах
1/2 чаша кафява захар
3/4 чаена чаша олио
1/2 чаша вода или соево/бадемово мляко
1 ч.л. екстракт ванилия
3 супени лъжици натурално какао
30 г фурми
30 г захаросани череши
30 г захаросани портокалови корички
50 г орехи
50 г бадеми
коняк за накисване на плодовете и ядките
Приготвяне:
Преди да започнете да правите кекса, нарежете на ситно плодовете и ядките и ги залейте за няколко часа с коняка.
Сложете в купа всички сухи съставки и ги разбъркайте. Добавете към тях вече накиснатите плодове и ядки, олиото и водата/млякото.
Разбъркайте добре с помощта на лъжица. Тестото за кекса се пече в тавичка, която е предварително намазнена и леко набрашнена и в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 минути (зависи от фурната).
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.