Продукти:
3-4 големи глави лук
1,500 кг червени чушки
1 люта чушка
1,500 кг домати
4 скилидки чесън
50 мл олио
сол, черен пипер на вкус
200 г сирене
За заливката:
1 кофичка кисело мляко
3-4 яйца
1 и половин супена лъжица брашно за сгъстяване
Приготвяне:
В тенджера загрейте добре олиото и добавете към него нарязаните на ситно лук и чесън. След като поомекнат се слагат нарязаните чушки, а след това и доматите. Когато зеленчуците се задушат се прехвърлят в тавичка или гювечета и към тях се добавя натрошеното сирене.
Разбърква се леко и се залива с яйчено-млечната смес. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Преди да сервирате поръсете ястието с нарязан магданоз.