IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Наденица на тиган със зеле и бекон

Запържени наденички с вкусно задушено зеле

Снимка: Youtube

Снимка: Youtube

Продукти:

6 резена пушен бекон
4 големи наденици
¼ чаша вода
2 супени лъжици захар
1 глава кромид лук, нарязан
2 чаени лъжички млян чесън
¼ чаена лъжичка червен пипер (може и лют)
¼ чаена лъжичка сол
3 супени лъжици кимион
1 зелка, нарязана на ситно
 
Приготвяне:
 
В голям тиган се запържва беконът на среден огън, докато се зачерви. Свалете го от огъня и го сложете върху кухненска хартия да се отцеди от мазнината.
 
Междувременно смесете водата, захарта, лука, чесъна, червения пипер, солта и кимиона. Разбъркайте добре. Добавете вътре зелето и разбъркайте, за да полепнат добре подправките. Изсипете всичко в тигана и похлупете. Оставете да ври така около 15 минути.
 
Накрая добавете нарязаните на половини наденици върху зелето. Покрийте отново и гответе за още 15 минути. Добавете и бекона малко преди да свалите от огъня, колкото да се загрее.
 
Още вкусни зимни рецепти прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата