Продукти:
6 резена пушен бекон
4 големи наденици
¼ чаша вода
2 супени лъжици захар
1 глава кромид лук, нарязан
2 чаени лъжички млян чесън
¼ чаена лъжичка червен пипер (може и лют)
¼ чаена лъжичка сол
3 супени лъжици кимион
1 зелка, нарязана на ситно
Приготвяне:
В голям тиган се запържва беконът на среден огън, докато се зачерви. Свалете го от огъня и го сложете върху кухненска хартия да се отцеди от мазнината.
Междувременно смесете водата, захарта, лука, чесъна, червения пипер, солта и кимиона. Разбъркайте добре. Добавете вътре зелето и разбъркайте, за да полепнат добре подправките. Изсипете всичко в тигана и похлупете. Оставете да ври така около 15 минути.
Накрая добавете нарязаните на половини наденици върху зелето. Покрийте отново и гответе за още 15 минути. Добавете и бекона малко преди да свалите от огъня, колкото да се загрее.