Задушена сьомга с ароматен маслен сос
Продукти:
Сьомга - 200 гр.
Броколи - 100 гр.
Варени пресни картофи - 150 гр.
морска сол, черен пипер, дижонска горчица, копър, черен пипер на зърна - на вкус
За масления сос:
около 90 гр. масло
2 с.л. галета 2 сварени яйца
черен пипер, сол, лимон
Приготвяне:
Сьомгата овкусяваме с морската сол, дижонска горчица и черния пипер.
Подреждаме я в касерола, както следва: сьомга, броколи, картофи на едро.
Заливаме продуктите с ароматен маслен сос (запържете леко галетата в маслото, след което добавете сока на 1 лимон, нарязаните на ситно яйца, черния пипер и посолете), добавяме черен пипер на зърна и захлупваме касеролата. Печем 10 минути във фурна на 250 градуса.
Гарнираме ястието със ситно нарязан пресен копър и един брой бразирано чери доматче.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.