Продукти:
1 свински черен дроб
2 суп. лъж. брашно
мазнина
1/2 ч. ч. вино
черен пипер
китка магданоз
Приготвяне:
Почистете дроба добре, измийте го и го нарежете на филийки. Поръсете ги с черния пипер и ги изпържете в силно сгорещено олио. Посолете ги след като ги изпържите.
След което запържете леко брашното с малко мазнина (3-4 лъжици) и го разредете с виното и гореща вода, за да се получи умерено гъст сос. Посолете соса на вкус и го подправете с черния пипер и ситно нарязан магданоз.
Прибавете към соса изпържения дроб и го оставете да поври 4-5 минути.
Поднесете ястието с туршия.
Още празнични рецепти може да откриете в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.