Продукти:
4 телешки котлета
80 г шунка
1 ч. ч. сухо бяло вино
4 с. л. олио
2 глави лук
2 моркова
40 г краве масло
2 с. л. галета
1-2 зърна хвойна (по желание)
2 с. л. лимонов сок
щипка риган
магданоз
сол
черен пипер
Приготвяне:
Начукайте котлетите от двете страни с дървено чукче и ги измийте. Намажете ги със смес от лимоновия сок, ригана, черния пипер, солта и счуканата хвойна и ги оставете за 30 мин. да поемат ароматите. Сгорещете олиото и изпържете котлетите от двете страни.
Извадете ги и в същата мазнина задушете нарязания на ситно лук и остърганите и нарязани на кубчета моркови. Прехвърлете изпържените зеленчуци в тавичка, отгоре наредете котлетите, върху всеки котлет сложете по малко нарязана на ситно шунка, налейте виното и 1 ч. ч. гореща вода и поръсете със смесената със ситно нарязания магданоз галета.
Сложете върху котлетите и по едно парче масло и запечете в предварително загрята слаба фурна, докато месото омекне, а водата и виното се поизпарят.
Още апетитни рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.