Продукти:
1 заек
500 мл прясно мляко
250 мл зеленчуков бульон
2-3 супени лъжици брашно
4-5 скилидки чесън
сол, черен пипер
200 г масло
3-4 зърна бахар
2 дафинови листа
Приготвяне:
Заекът се нарязва на парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Задушава се в нагорещено масло. След това се отделя и в тенджерата, в която месото е било запържено, се добавя още масло и брашното.
След като се запържат до златисто, добавете бавно прясното мляко и бульона. Щом сосът заври върнете месото обратно в него и сложете останалите подправки. Гответе на тих огън до сгъстяване на соса и пълна готовност на месото.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.