IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Пържено зеле с бекон, лук и чесън

Една вкусна рецепта, от която да си оближеш пръстите

Снимка: Youtube

Снимка: Youtube

Продукти:

300 г пушен бекон или свински ребра
1 голяма глава лук, нарязан на кубчета
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
500 г кисело зеле, нарязано
1 супена лъжица сол или на вкус
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка червен пипер
½ чаена лъжичка чесън на гранули
1 дафинов лист
 
Приготвяне:
 
Запържете първо бекона в сгорещена мазнина на средна температура, докато хване лека коричка или златист цвят. Отнема около 7-8 минути. Добавете лука и чесъна. Разбърквайте непрекъснато, докато се карамелизират или за около 10 минути.
 
След това добавете и зелето. Разбъркайте хубаво всички продукти, докато се смесят добре. Прибавете и подправките и дафиновия лист. Намалете температурата до слаб огън и оставете да покъкри така за около 20 минути. Преди да сервирате, отстранете дафиновия лист.
 
Още вкусни рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата