Продукти:
8 долни пилешки бутчета
1 голяма глава лук, нарязан на филийки
2-3 супени лъжици зехтин
1 чаша кетчуп
¼ чаша меласа
3-4 супени лъжици ябълков оцет
2 супени лъжици кафява захар
1 чаена лъжичка червен пипер
1 чаена лъжичка лют червен пипер
2 стръка магданоз, нарязан
Приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса. Намажете бутчетата със зехтин и ги сложете в тавичка. Запечете ги за около 10 минути.
Намажете и лука със зехтин. Избутайте бутчетата в единия край на тавата, за да направите място за лука, след това го подредете в другия край на съда. Печете при намалена на 200 градуса фурна за още 15-20 минути, докато соковете на месото потекат и месото стане розово към златисто.
През това време в тиган на котлона смесете меласата, кетчупа, оцета, кафявата захар, двата вида пипер. Разбърквайте, докато всички съставки се смесят. Когато кипне намалете котлона и оставете да къкри, за да се сгъсти.
Извадете лука от тавичката за печене и оставете месото за още няколко минути. Когато и месото е готово, намажете обилно със соса. Поръсете с магданоз, гарнирайте с лука и сервирайте.