Предястията са особено вкусни, ако са приготвени с много любов. Хубавото на този тип ястия е, че отнемат малко време, а същевременно могат да заситят глада за известно време.
Когато ви дойдат неочаквано гости и не сте имали време да се приготвите, можете да спретнете някои от тези хапки и да впечатлите с умения.
Предястието от хрупкави хапки с бекон и пармезан са чудесни и за следобедна закуска, когато не искате да пропускате вечеря, но изпитвате леко желание да хапнете нещо.
Представяме ви лесната рецепта, която ще отнеме не повече от 10-15 минути.
Ще ви бъдат необходими:
1 пакет крекери или каквито и да е солени бисквити
1 пакет бекон (бройката зависи от бисквитите)
Настърган пармезан
Начин на приготвяне:
В обикновена тавичка наредете крекерите един до друг. Желателно е да внимавате да са с предна част към вас, а не на обратно.
Използвайте лъжица, с която да поръсите предварително настъргания пармезан върху всяка една от бисквитите. Вземете внимателно една бисквита и увийте около нея парче бекон.
Внимавайте много с увиването – не трябва да има непокрита част от бисквитата и беконът трябва да се покрива плътно.
Наредете обратно хапките в тавата. Поставете в предварително загрята фурна и печете до позлатяване на бекона.
След като извадите от фурната, пармезанът ще се е разтопил между хрупкавия бекон и бисквитата.
Как изглежда процесът на приготвяне в снимки вижте тук
Още вкусни рецепти вижте в Tialoto.bg тук