Продукти:
8 бр патешки бутчета
1 и ½ супени лъжици сол
1 чаена лъжичка черен пипер
½ чаена лъжичка мащерка, сушена
1 дафинов лист
Приготвяне:
В малка купа смесете солта, черния пипер, мащерката и дафиновия лист. Поръсете щедро върху месото. Поставете бутчетата в съд с плътно затварящ се капак за през нощта.
На следващия ден започнете готвенето. Поставете патешките бутчета в тава за печене с мазната част към дъното на тавата. Започнете да ги печете на средна температура, докато патешката мазнина започне да се разтапя.
Когато видите, че месото е ¼ покрито с мазнина или на около 20-тата минута, обърнете патешките бутчета. Покрийте с фолио и отново пъхнете във фурната. Печете така за 2 часа като намалите градусите на фурната на 150.
Сервирайте с гарнитура от картофи или свежа салата.