Ябълките са едни от най-полезните плодове, които задължително трябва да включим в менюто си. Предимството да пречистват организма и да влияят добре на метаболизма не са за пренебрегване.
Ако ви се струва малко да ги хапвате сурови, представяме лесна рецепта, с която да използвате вкусния плод и под формата на десерт.
Приготвянето на мини пай от ябълки ще ви отнеме не повече от 10 минути, а продуктите са достатъчни за осем порции.
Ще ви бъдат необходими:
½ чаша захар
2 чаени лъжички канела
Щипка сол
8 пълнозърнести мъфина
8 супени лъжици масло
1/3 чаша кафява захар
1 цяла ябълка, нарязана на тънки ленти
Орехи
Начин на приготвяне:
Нарежете ябълката на две половини и след това всяка половинка на отделни, тънки ленти.
Загрейте предварително фурната на 350 градуса. В голяма купа смесете на едно място захарта, канелата и солта като след това оставете настрани.
Разрежете мъфините на малки кръгчета, които ще бъдат и основата на вашите мини пайове. Намажете добре кръгчетата с масло само от едната страна.
Поръсете с кафява захар.
Върху тях подредете ябълковите резени и половин орех по начин, по който на вас ви изглежда най-красиво.
Поръсете с вече направената смес от захарта, канелата и солта.
Поставете малките хапки във фурната върху хартия за печене и печете не повече от 7-8 минути, докато десертът добие красив златист цвят.
Ще разберете, че са готови, когато захарта се карамелизира, но е важно да не допускате орехите да загорят.
Извадете и оставете да изстинат поне за 5 минути преди да сервирате.
Вижте как изглежда десртът по време на приготвянето в снимки тук
Още лесни и вкусни рецепти вижте в Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.