Има вечери, в които единственото, което искаме да правим, е да гледаме спокойно някой хубав филм и да се излежаваме блажено на удобния диван.
Цялата тази идилия е съвършена тогава, когато е придружена с нещо вкусно за хапване.
Обикновено любими са ни леките разядки, които могат да се консумират както самостоятелно, така и като сос за картофи или каквато и да е друга храна.
По тази причина ви представяме лесна и вкусна рецепта за сос от печена царевица, който се приготвя лесно и много бързо.
Отделете си 10 минути и пригответе точно 8 порции със следните продукти:
Ще ви бъдат необходими:
4 кочана царевица (можете да използвате и консерва, ако нямате)
1 пакет крема сирене
1 чаша заквасена сметана
4 стръка пресен лук
100 грама кашкавал
100 грама пармезан (може да бъде заменен от всякакъв тип твърд кашкавал или сирене)
1 чаена лъжичка кимион
½ чаена лъжичка червен пипер
¼ чаена лъжичка лют червен пипер
Сол и черен пипер на вкус
Сок от 1 лайм
Няколко капки лют сос, може и Табаско
Начин на приготвяне:
В случай, че сте решили да се придържате към печената царевица, отделете зрънцата от кочана.
В отделна купа смесете крема сиренето, заквасената сметана и зеления лук. Разбъркайте добре, докато всички съставки се комбинират в хомогенна смес.
Добавете кашкавала и сирената, кимиона, червения пипер, лютия червен пипер, солта и черния пипер.
Разбъркайте и добавете лимоновия сок. Към готовата смес капнете няколко капки лютив сос или Табаско.
Разбъркайте отново добре и добавете царевичните зрънца.
Покрийте купата и оставете в хладилника за поне два часа преди да сервирате. Можете да поръсите с нарязан пресен лук.
Поставете в предварително загрята фурна и печете за няколко минути на 375 градуса.
Можете да сервирате с картофи, чипс или хлебчета.
Как изглежда процесът на приготвяне в снимки вижте тук
Още вкусни и лесни рецепти вижте в Tialoto.bg тук